Jövőre még közelebb kerülünk a virtuális valósághoz

Már csak néhány hónap, és megjelenik a 2012-ben bejelentett Oculus Rift sisak, amelynek a fejlesztői az évek során az ipar legjobbjait szipkázták fel.

A Facebook ment a legmesszebbre: 2 milliárd dollárt fizettek az Oculusért tavaly márciusban.A közösségi portál feje, Mark Zuckerberg pedig többször kifejtette, hogya jövő kommunikációjának kulcsa bizony a bennünket körülvevő kibertér lesz – közli az Origo.

Az Oculus Rift mostanáig három fejlesztői készletet élt meg, egyre jobb alkatrészeket és szoftvereket kapott. A boltokba szánt, tavasszal megjelenő kiadás pedig már a végfelhasználókat célozza. készülék nem csak arra lesz jó, hogy a 360 fokos videókban körülnézhessen a viselője, hanem hogy játsszon is.

A Facebook azonban nem elsősorban játékgépként tekint a Riftre, hanem egy új platformként, amely akár a közösségi portál lehetőségeit is kibővítheti. Ezt olyan komolyan veszi a cég, hogy egyes források szerint már dolgozik a felület VR-verzióján, amely egyébként sima okostelefonokon is működni fog.

Várható ugyanakkor a Sony megoldása, a PlayStation VR néven futó szemüveg, amely  a PS4-konzol tulajdonosai számára készül, és elsősorban belsőnézetes, lövöldözős játékok mellé lesz kiegészítő.

Sem az Oculus Rift, sem a PlayStation VR pontos megjelenési dátuma és ára nem ismert,így nehéz lenne megmondani, melyik nyeri az új termékkategória gamer vásárlókért vívott háborúját.

Kimaradt?