Nem tesz jót a házasságnak a Facebook-barátság

Azok a párok, akik törlik egymást a Facebookon, nagyobb valószínűséggel maradnak együtt, állítja Ian Kerner, kapcsolatszakértő. A legjobb, ha teljesen törlik a profiljukat, így több időt tudnak egymásra fordítani, és megerősödhet a kapcsolatuk.

A szakértő szerint a mobiltelefonok használata miatt a párok egyre kevesebbet beszélnek egymással szemtől-szemben, ami rengeteg félreértéshez és vitához vezethet – írja a The Daily Mail nyomán az atv.hu.

A Pew Kutatóközpont által készített felmérésben a házasságban vagy élettársi viszonyban élők 25 százaléka számolt be arról, hogy gyakran akkor is online beszél a partnerével, ha mindketten otthon vannak. Szintén 25 százalékuk úgy érzi, hogy a mobiltelefon folyton elvonja a társuk figyelmét, 8 százalékuknak pedig már többször is volt vitájuk arról, hogy mennyi időt tölt a másik internetezéssel.

Kerner már törölte a Facebook profilját, mivel észrevette, hogy a saját kapcsolatát is megviseli a közösségi média. „Egy idő után rájöttem, hogy nem igazán akarom, hogy a feleségem az ismerősöm legyen Facebookon” – mondta. „Nem akartam látni azokat a plusz információkat, amiket megosztott magáról. Úgy éreztem, jobb lenne, ha kevesebbet tudnék róla, vágytam a rejtélyességre és a kiszámíthatatlanságra. Nem voltam rá kíváncsi, hogy már a harmadik kávéját issza aznap.”

Egy nemrég készült tanulmány szerint ugyanakkor a kapcsolatban élők több mint fele véli azt, hogy az elkötelezettség legjobb módja, ha elmondják egymásnak a PIN kódjukat, illetve az email és Facebook jelszavukat. És több mint egyharmaduk ezt már meg is tette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?