Visszaszorulóban a kommentelési lehetőség a neten

Egyre több nagy weboldal dönt úgy, hogy egyszerűen lekapcsolja a kommentelés lehetőségét a hírek és cikkek alatt, mert túl nagy feladat ellenőrizni a hozzászólásokat.

Ráadásul rengeteg komment rosszindulatú szoftverek műve, ezeket kiszűrni pedig szinte lehetetlen, ezért tűnt el a hozzászólások lehetősége többek között a The Daily Dot és a The Verge nevű külföldi portálokról – írja az Origo. 

Nicholas White, a The Daily Dot szerkesztője a BBC érdeklődésére elmondta, hogy náluk nem volt utolsó csepp a pohárban, amiért egyszer csak lelőtték a kommenteket. Egyszerűen rájöttek, hogy a szóban forgó oldalon, mely egyébként egy politikával, technológiával és szórakoztatással egyaránt foglalkozó portál,senkinek sem származik előnye a hozzászólásokból.

White szerint láthatóan nem olvasták el az adott anyagot, csak a cím alapján írtak valamilyen kommentet, amellyel később a moderátoroknak gyűlt meg a baja.

Az Autostraddle-t alapító Marie Lyn Bernard, úgy látja, a kommentelésnek megvan a maga szerepe, de elsősorban olyan oldalakon működik, ahol a közösség egy jól körülírható téma miatt alakul ki. A hasonló problémákról beszémoló látogatók hamar összekovácsolódtak, egyesek életre szóló barátságokat kötöttek. Ez pedig akkor sem változott, amikor a blog kinőtte magát, és az LGBT-közösség egyik kedvenc, elsőszámú portálja lett.

 

Kimaradt?