Ezek a világ legcsúnyább telefonjai – első rész

A Maszol nemrég létrehozott, a technológiával és tudománnyal foglalkozó rovatának első sorozata a világ legcsúnyább mobiltelefonjait sorakoztatja fel.

Érdekes módon nem csak a kisebb gyártók, hanem nagyobb márkák is belecsúsztak abba a hibába, hogy teljesen élvezhetetlen, csúnya, haszontalan, és végül egyértelműen bukásra ítélt készülékeket dobtak piacra. Annak ellenére, hogy jól megfizetett szakemberek biztosítják a hátteret, ha dizájnról, innovációról van szó, valamiért a vezető gyártók is tévedtek, így elsősorban az ő termékeiket mutatjuk be, de nem kizárólagos jelleggel.

1. Nokia 7280

Ha csak a készülék nevére gondolunk, nincs okunk borzongásra: Nokia 7280, semmiben sem más az ötlettelen nevű telefonoknál. Ami viszont rán k vár, ha vásárolunk belőle, az bizarr.

A 2004-ben megjelent készülék 0,8 inches képernyővel rendelkezett és VGA kamerával, valamint 50 megabájtos tárhellyel. Bár a készülék színkombinációjával elégedettek lehettek a vásárlók, kifejezetten nőket megcélzó termékről beszélhetünk, hiszen egy rúzshoz hasonlított a telefon. Egyébként sem volt egy főyneremény: mindössze néhány gombbal lehetett irányítani a szemtelenül kicsi képernyőn a nem túlságosan erős rendszert.

2. Vertu Signature Cobra

Nem csak a világ egyik legrondább készüléke, de a legdrágább is. A 350 ezer dolláros telefonból mindössze nyolc darab készült, reményeink szerint pedig már mind elkelt, és valamelyik rosszízlésű milliomos zsebét terheli.

Nem csak Cobrát, de Pytyhont is gyártottak – utóbbiból 26 darabot. A 2003-ban gyártott, 2 inches kijelzővel bíró, mai szemmel nézve rémgyenge telefonokkal ma már valószínűleg az sem dicsekszik, aki korábban egy vagyont költött rá.

3. Panasonic G70

Hamarosan érthetővé válik, hogy az egyébként közismert világmárka, a Panasonic ma már miért nem tartozik a top telefongyártók közé. Bocsánatos bűnöket számos komoly gyártó elkövetett, megannyi dizájner kerülhet pokolra majd, de amit a Panasonic művelt, az vérforraló.

Gyanítjuk legalábbis, hogy a 2003-ban legyártott szörnyűség, ami a hardvert tekintve sem volt egy nagy dobás, nem sokakat foghatott meg. Sokat elmond a nőkkel kapcsolatos elképzeléseikről, hogy ezt a sminkesdoboznak álcázott telefont – vagy tán telefonnak álcázott sminkesdobozt – a szebbik nem képviselőinek szánták eladni.

Kimaradt?