Megmentette nagyapja életét a tízéves kislány

Az agyi-érkatasztrófával foglalkozó tudományos projektjének köszönhetően segített megmenteni nagyapja életét egy tízéves amerikai lány.

A Missouri állambeli St. Louis-ban élő Sophia Tabors az egyik helyi televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy azért választotta az agyi-érkatasztrófát tudományos projektje témájául, mert az egyik nagyapja korábban szélütést kapott.

A negyedikes kislány második helyezést ért el munkájával egy tudományos bemutatón, majd alig két hónappal későbba gyakorlatban is alkalmaznia kellett ismereteit, amikor másik nagyapja egyszer csak összeesett a zöldségesnél.

"A kiborult almákat nézte, én pedig azt kérdeztem tőle, hogy jól van-e" - idézte fel Sophia. "Mondott valamit, de nem értettem, és arcának egyik fele lekókadt" - tette hozzá a kislány.Sophia azonnal szólt anyjának, hogy nagyapjának szélütése van, és kihívták a mentőket.

Az idős férfit ellátó Amer Alshekhlee elmondta, kétsége sincs afelől, hogy a kislány megóvta nagyapját a súlyosabb károsodásoktól, és talán az életét is megmentette. A nagypapa jelenleg lábadozik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?