Furcsa lény tetemére bukkantak Szibériában

Fejvakarásra késztette a szakembereket egy bizarr tetem, amelyet az oroszországi Szahalin szigetén vetett partra a víz június végén. Az állat maradványa leginkább egy nagyobb delfin és egy mamut abszurd keresztezésének eredményére hasonlít. A felvételek bejárták a nemzetközi sajtót és a közösségi oldalakat egyaránt – írja az Origo.

Az oszlóban lévő tetem – amelyet már félig-meddig elfogyasztottak a tenger dögevői – nagyjából kétszer akkora, mint egy ember. Mégsem ez a tulajdonsága a leginkább figyelemreméltó, hanem az, hogya delfincsőrszerű struktúrával rendelkező kreatúra olyan, mintha bundát viselne, ez pedig nem igazán jellemző egyetlen ma élő tengeri cetfajra sem – írta az IFL Science weboldala.

A Siberian Times cikke szerint a hosszú test és a megnyúlt orr alapján egyesek úgy spekulálnak, hogy egy gangeszi folyamdelfin (Platanista gangetica) keveredett valahogyan a sziget partjai közelébe. Ezt azonban sokan képtelenségnek tarják, lévénnem túl életszerű, hogy egy édesvízi delfin Indiából eljutna egészen Oroszországig, és trópusi fajként túlélné a hideg vizes tengeri környezet viszontagságait.

Kimaradt?