Az RMDSZ meghívná az ellenzékbe Pontát (ÁLHÍR)

Kelemen Hunor szövetségi elnök meghívná az ellenzék soraiba a PSD-t. Ezt hétfőn reggel közölte miniszterelnökkel, arra reagálva, hogy Victor Ponta vasárnap este kormányra hívta az RMDSZ-t. Ponta gondolkodási időt kért a magyar politikustól.

Kelemen a sajtónak elmondta, ha az USL szakad, a PSD még mindig elnyerhetné az ellenzékiek kegyeit, szívesen befogadnák a szociáldemokrata pártot. „A liberálisok nélküli törékeny többség úgyis csak tovább viszi a lejtőn az országot. Miért emlékezzenek az emberek arra, hogy ebben a PSD is részes? – érvelt a szövetségi elnök.

Az RMDSZ elnöke azt is elmondta, ellenzékinek lenni hálás feladat, mert így hangzatosabb törvényjavaslatokat terjeszthetnének elő, és még azt sem kockáztatnák, hogy a többség elfogadja indítványaikat.

Kelemen azt tervezi, hogy ha a PSD-t sikerült átcsábítani az ellenzék soraiba, a liberálisoknak is hasonló ajánlatot tesz: „Hátha akkor működik az ország jól, ha senki nincs kormányon? Ezt még soha nem próbáltuk ki” – fogalmazott.

Politikai elemzők szerint ez a képlet valóban megfontolandó, és ha működik, megújíthatja a világszerte gyengülő demokráciákat.

Kimaradt?