Rettegésben tartotta a román politikusokat Victoria Nuland (ÁLHÍR)

A nagyobb romániai lapok is kénytelenek voltak eltitkolni, de a maszol.ro munkatársai kiderítették, hogyan kínozta a román elöljárókat Victoria Nuland, az Egyesült Államok Európáért és Eurázsiáért felelős államtitkár-helyettese. Nem úszta meg a miniszterelnök és az államfő sem.

A romániai demokráciát felülvizsgáló vaskezű asszony híres arról, hogy képes megszorongatni a legerősebb vezetőket is, nem hiába várták feszült hangulatban őt Bukarestben. Victor Ponta kormányfő állítólag annyira megszeppent, hogy elmenekült az országból az amerikai diplomata látogatásának idejére.

Traian Băsescu valamivel higgadtabb volt, de a találkozón résztvevők arról számoltak be, hogy az államfő sem úszta meg az amerikai helyettes kegyetlenkedéseit. „Annyira megszorította szegény Böszé kezét, hogy majd kicsordult a könnye”, mondta el egy, nevét elhallgatni kívánó politikus. Mások arra figyeltek fel, ahogyan Victorai Nuland Titus Corlăţean külügyminiszter lábára lépett, és azt súgta a fülébe, hogy „ez még csak a kezdet”.

Victoria Nuland a bukaresti látogatás során a fotókon ugyan mosolygott, barátságosan viselkedett, de a zártkörű beszélgetéseken nyers halat evett és friss vért ivott, tudtuk meg több megbízható forrásból. Az államtitkár-helyettes ráadásul elégedetlen volt az esti sátánista szeánsszal, ezért azt állapította meg, hogy Románia jogállamisága sok kívánnivalót hagy maga után.

Kimaradt?