Ponta vonul börtönbe mentora helyett (ÁLHÍR)

Victor Ponta vállalja a börtönbüntetést Adrian Năstase helyett. Ezt kedden reggel jelentette be a miniszterelnök. A forgatókönyv szerint, ha már nagyon megunná, akkor csak két évet tölt le, de készen áll a négy éves „mandátumra” is.

Kedden reggel jelentette be a fővárosban Victor Ponta miniszterelnök, hogy az erős baráti kötelékek miatt nem tudja ölbe tett kézzel viselni, ha Adrian Năstase tovább szenved a rácsok mögött.

„Minket nem abból a fából faragtak, hogy ne álljunk ki az igazunk mellett – fogalmazott. – Én nem hiszem, hogy Adrian bűnös volna, egyébként is, ennyi összegért ekkora büntetés járna? Nem olvastam utána, de soknak tartom”.

A miniszterelnöki mandátum ezzel nem szűnik meg, Ponta a börtönből irányítaná az országot. Rossz nyelvek szerint csak a kemény börtönpadot akarja szokni, mert előbb-utóbb úgyis oda kerülne, mások arra tippelnek, hogy a doktoriját akarja újraírni, ehhez pedig nyugalomra van szüksége.

Traian Băsescu röviden reagált a hírre: „Akkor most elindíthatom a visszaszámlálást én is?” Crin Antonescu pártja még nem adott ki közleményt, egyes pletykák szerint zártkörű bulit tartanak.

Kimaradt?