2021 az intim fazon terén is megváltoztatta a trendeket: szőrös vagy szőrtelen a menő?

A tavalyi év járványhelyzettel érkező "maradj otthon" időszaka sorsfordító volt az emberiség számára: a rengeteg otthon töltött idő nem csupán az életvitelen, hanem a megjelenésen és a szépségápolási szokásokon is változtatott, így 2021-re az intim fazonok is módosultak, és szőrtelenség helyett a természetes szőrösödést választják legtöbben, írja a femcafe.hu portál.

A hatvanas-hetvenes években tombolt a szabad szerelem, és ez a szabadság az intim területekre is kiterjedt. A '90-es években egyértelműen a csupasz vagy majdnem teljesen szőrtelen intim női testrész volt a divat, azóta pedig folyamatosan váltakoznak a trendek. Bár korábban a felnőttek 70-80 százaléka nyilatkozott úgy, hogy gondolkodás nélkül távolítja el az intim szőrzetét, a világméretű koronavírus-járvány miatt ebben is változás következett be: az otthon töltött időszak természetességre sarkallta az embereket.

Fotó: Adobe Stock

Mivel több szalon megszűnt vagy ideiglenesen felfüggesztette működését, illetve volt időszak, amikor törvény kötelezte mindet a bezárásra, a felnőtteknek két választási lehetőségük maradt: vagy házilag távolítják el a kérdéses szőrszálakat, vagy hagyják, hogy a természet ismét teret hódítson magának. A trendet látva úgy tűnik, a többség a természetességre szavazott, így 2021 legnagyobb divatja a naturális intim fazon lett.

Az intim fazon tekintetében is mindig az az elsődleges, hogy a felnőtt hogyan érzi jól magát, és  nem lehet elmenni szó nélkül amellett sem, hogy a párok mit preferálnak leginkább. A természetesség ugyan új trendként tér vissza idén, de egy 2018-as felmérésből kiderül, a férfiak kevésbé örvendeznek a burjánzó szőrzetnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A The Sun azt írja, a megkérdezett férfiak 46 százaléka a teljes csupaszság híve, 30 százaléka azt szereti, ha a női nemi szerven van némi szőr, rendezett, fazonra nyírt formában. 12 százaléka preferálja, amikor a hölgyek szeméremdombját csupán egy vékony szőrcsíkocska fedi, és mindössze 6 százalék szavazott az elburjánzott testszőrzetre. 

Kapcsolódók

Kimaradt?