banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Két hónapig nem fogyaszthat alkoholt, ha orosz vakcinával oltatja be magát

Azok, akik orosz vakcinával akarják beoltatni magukat, az immunizáció megkezdése előtt két hétig, majd az első injekció beadása után 42 napig nem fogyaszthatnak alkoholt, írja a femcafe.hu portál a The Moscow Times alapján.

A két összetevőből álló vakcinával kétszer oltják be az arra vállalkozókat, az alkalmak között 21 napnak kell eltelnie, a második injekciót követően pedig további 21 napig tart az immunitás kialakulása. Anna Popova orosz tisztifőorvos arra figyelmeztetett, hogy az első dózis beadását megelőző két hét során tilos bármilyen alkoholt fogyasztani. Ez ugyanis hatalmas terhet róna a méregtelenítési rendszerre, ezáltal pedig gátolná a védettség kialakulását.

Emellett az immunrendszert elnyomó gyógykészítmények szedését is abba kell majd hagyniuk azoknak, akik az orosz vakcinát választják, mondta Tatyjana Golikova orosz miniszterelnök-helyettes. Ugyanakkor, ha az orosz vakcina mellett dönt valaki, akkor vállalnia kell, hogy az immunitás kialakulásáig továbbra is maszkot visel, és ügyel a védőtávolság betartására.

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?