Kutatók szerint ennyi év korkülönbséggel működhet egy házasság

Szubjektív, megannyi dolog befolyásolhatja, mégis örök vitatéma, hogy mennyi az ideális korkülönbség a párkapcsolatokban. Mi az a szám, amitől még működőképes lehet egy szerelem, egyáltalán lehet-e számszerűsíteni? Az Amerikai Atlanta Egyetem kutatói próbálták meg kiszámolni azt, hogy mi fér még bele a kapcsolatokba,  és megdöbbentő következtetésre jutottak, írja a femcafe.hu portál.

Az amerikai Atlanta Egyetem kutatói a kísérletek során megbizonyosodtak arról, hogy azok a párkapcsolatok, ahol a hölgyek az idősebbek, általában zátonyra futnak, ám a nagyobb korkülönbség is magas rizikófaktor.

Az eredmény magáért beszél: minél nagyobb a korkülönbség a párok között, annál csekélyebb az esélye a hosszú párkapcsolatnak. A kutatásból kiderült, hogy 5 év az, ami még működőképesnek mondható. Természetesen vannak kivételek is, ám a közösen átélt korszakok, évtizedek, hasonló érdeklődési kört és intellektust takarhatnak, amelyek közös pontként szolgálhatnak a párkapcsolatokban, később a házasságokban.
 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?