Okosrózsafüzért mutattak be a Vatikánban

Keresztvetéssel aktiválható a Vatikánban múlt héten bemutatott okosrózsafüzér, amely imádságokkal és elmélkedésekkel segíti a lelki elmélyülést – mondta az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye plébániai kormányzója kedden az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Hodász András hozzátette: az okosrózsafüzér egy okosóra és egy applikáció kombinációja, leginkább egy kis fekete karkötőre hasonlít, amelynek része egy kereszt alakú okosképernyő is.

Megjegyezte: valószínűleg a fiatalabbak „megszólítására" fejlesztették ki az okosrózsafüzért, amely mindig emlékezteti viselőjét az imádság fontosságára. Hodász András elmondta, hogy már korábban is jelentek meg olyan applikációk, amelyek az imádkozást segítik. Példaként említette a gyónásra való felkészülést segítő, valamint a Ferenc pápa kezdeményezésére januárban megjelent „Kattints és imádkozz!" applikációt.

Nem biztonságos az applikáció

Az Androidra és iOS-re fejlesztett applikáció azonban ne sok védelemmel rendelkezik – írja a HVG. Egy kiberbiztonsági cég alapítója szerint a Vatikán okosrózsafüzérjéhez tartozó kódját nagyon könnyű feltörni.

Az applikációba Facebook- és Google-fiókkal is be lehet lépni, ha azonban valaki nem bajlódna ezzel, jelszót is beállíthat magának. Andrew Mabbitt, a Fidus vezetője szerint a probléma azzal van, hogy a kód mindössze négy karakterből állhat, ami egyáltalán nem nevezhető biztonságosnak.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?