Veszélyes lehet a teázás? A kutatók szerint erre figyeljen egészsége érdekében

Az őszi hűvös időjárás beköszöntével szívesebben fogyasztunk egy finom teát, amely nemcsak felmelegít, de egészséges is. Egy új kutatás szerint azonban nem mindegy, milyen teákat fogyasztunk, ugyanis a mikroműanyagokat juttathatunk be a szervezetünkbe már ezekben is fellelhetők – számol be a kutatásról az Independent.

A McGill Egyetem készítette azt a nagyszabású kutatást, amelyben azt vizsgálták: beszivároghatnak-e mikro- és nanoműanyagok a teafilterekből az italokba. A kutatók négy gyártó műanyagalapú filtereit tették öt percre 10 milliliter 95 fokos vízbe.

A vizsgálatok során megállapították, hogy az áztatás során a filterek jelentősen megsérültek,a víz pedig mikroműanyagokkal szennyeződött. Az Environmental Science & Technologyban megjelent tanulmány megállapította, hogy egyetlen, műanyagalapú teafilterből 11,6 milliárd mikroműanyag és 3,1 milliárd nanoműanyag kerül a vízbe.

Azt egyelőre a kutatók sem tudják pontosan, hogy hogyan hatnak a mikroműanyagok a szervezetünkre. Érdemes azonban kerülni a műanyagalapú teafiltereket, és minőségi teákat választani.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?