Tíz ötlet hétvégi programra az egész családnak

Pontosan egy hónap van hátra a vakációból. A szünidő közelgő vége azt is jelentheti, hogy lejártak már a gyerektáborok, túl vagyunk a családi nyaraláson, a nagyszülők, rokonok meglátogatásán és szülőként kezdünk kifogyni azokból a programötletekből, amelyeken kicsik és nagyok is jól szórakoznak.

Igyekeztünk könnyen megvalósítható programokat kitalálni, amelyeket természetesen érdemes a család igényei alapján személyre szabni.

Augusztus 10. a lustálkodás világnapja. Kell ennél jobb szórakozás a családnak? Hétvégén aludjunk, ameddig tudunk, élvezzük a pihenést, heverészést. Nézhetünk közben egy jó családi filmet, esetleg felolvashatunk egy izgalmas mesét, történetet.

Ha inkább aktívan töltenénk a hétvégét és még otthonunkat is csinosítgatnánk, tartsunk lomtalanítást. A gyereket is bevonhatjuk ebbe a tevékenységbe, közösen átnézhetjük a ruháikat, játékaikat. Ki tudja, talán rég elfeledett kincsekre is bukkanunk.

A lomtalanításból előkerülő ruhadarabokból rendezhetünk kreatív családi fotózást is. Kölcsönkérhetjük a nagyszülők régi holmijait, de előkerülhetnek a farsangi jelmezek is. Vicces családi fotók készülhetnek, ha olyan ruhákba bújunk, amelyeket egyébként nem viselnénk.

Nem maradhatnak ki programötleteink közül a vizes élmények sem. Ám strandolás helyett hétvégén válasszuk a vízpartot. Kiránduljunk egy tópartján, fedezzük fel a környéket. A biztonság kedvéért azonban legyen nálunk fürdőruha.

A kirándulás nemcsak a kirándulóhely miatt lehet izgalmas. Ha a gyerekkel ritkán használjuk a tömegközlekedést, érdemes ezen a hétvégén kipróbálni a vonatozást. Válasszunk ki egy vonattal könnyen megközelíthető helyet és pattanjon vonatra a család. Gazdaságos és környezetkímélő lesz így a kirándulás.

Enni nemcsak az étkezőasztalnál lehet, hanem egy pokrócon is. Szervezzünk családi pikniket a közeli parkba vagy erdőre. A gyerekkel közösen készíthetünk szendvicseket, innivalót, pakoljuk össze amire szükségünk lesz és induljunk! A piknik alatt se feledkezzünk meg a fényvédelemről, utána pedig ellenőrizzük, nincs-e rajtunk kullancs.

A sárkányeregetés egy kellemes családi program lehet, ahol kicsik és nagyok egyaránt átélhetik a szabadság élményét.

Ki mondta, hogy ha véget ér a fesztiválok és gyerektáborok időszaka nem lehet sátorozni? Irány a kert, ahol állítsuk fel a sátrakat, akár tábortüzet is rakhatunk, este pedig figyeljük a csillagos eget. 

Akkor sem kell elkeseredni ha esik az eső. Szedjük elő a gardrób mélyéről az esőkabátokat, gumicsizmákat és induljunk sétálni. Séta közben természetesen kötelező a pocsolyában ugrálni, táncolni. Önfeledt szórakozás lesz ez az egész családnak.

Szervezzünk pizsamapartit! Hívjuk át a közeli barátokat, családtagokat és gyerekeiket tartsunk pizsamapartit. Tegyünk néhány plusz matracot, plédet, párnát a földre, hogy még otthonosabb legyen a lakás, készítsünk elő néhány enni- és innivalót és vegyük fel a legkényelmesebb pizsamánkat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?