Kutatás: a nők szívéhez is a hasukon keresztül vezet az út

Egy férfi szívéhez a hasán keresztül vezet az út tartja a mondás, amelyet a Drexel Egyetem kutatói be is bizonyítottak. Sőt, a tudósok azt is igazolták, hogy a nők esetében is igaz a mondás – számol be a Science Daily. 

A Drexel Egyetem tanulmánya az Appetite folyóiratban jelent meg. A kísérletben részt vevő nőket két csoportra osztották: az egyik csoport tagjai jóllakottan, a másik csoport tagjai éhesen néztek romantikus élethelyzetekről képeket. A kísérlet során a kutatók megfigyelték a tesztalanyok agyi aktivitását, az eredmények alapján pedig megállapították: nagyobb hatással voltak a képek a jóllakott nők örömközpontjára. A szakértők szerint ennek az lehet a magyarázata, hogy az evés hatására bekapcsolt az agyukban a jutalomért felelős áramkör, így sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lettek. 

A kutatás rávilágít arra, hogy a nők sokkal könnyebben kerülnek romantikus hangulatba, ha előtte finomat ettek. Tehát nem csak a férfiak, de a nők szívéhez is a gyomrukon keresztül vezet az út. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?