Űrhajóval vetekedik a kínaiak 600 km/órás sebességgel száguldó vonata

A kínaiak legújabb fejlesztése egy 600 km/órával közlekedő vonat, amely közelről úgy fest, akár egy űrhajó. A hvg.hu a vonat sebességét úgy jellemezte, hogy hihetetlen gyorsasággal közlekedik majd.

A vonat belső tereit már most meg lehet tekinteni, ugyanis a New China TV YouTube-csatornáján megjelent egy felvétel a beltérről, amely az azt érzetet kelti, hogy valamely divatos légitársaság drága járatán utazik az ember: az ülések, a mosdó és a „pilótafülke” is azt sugallja, hogy nem vonaton, hanem egy űreszközön folyik az utazás.

A vonat fejlesztését 2016-ban jelentette be a kinaí China Railway Rolling Stock Corporation (CRRC), különlegessége abban rejlik, hogy mágneses mező hajtja előre, így nincsenek kerekei. Nemrégiben sikerült elkészíteniük a közlekedési eszköz prototípusát. Ezzel a gyors járművel a mérnökök túlszárnyaltak egy már meglévő japán és kínai fejlesztést is.

A gyártás még nem kezdődött el, de ha a szakemberek mindent rendben találnak, a hírek szerint 2021-től kezdenének hozzá.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?