banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Az egészségünknek is jót tesz a reggeli beágyazás

Nemcsak a szexuális életünket dobja fel, ha reggelente szépen megágyalunk, hanem az egészségünkre és a hatékonyságunkra is jó hatással van – ez derül ki abból a tanulmányból, amelyet az Apartment Therapy ismertetett.

Egy kutatás során ezer ember ágyazási szokásait mérték fel, hogy kiderítsék, milyen hatással van az egészségükre és a hatékonyságukra. Az eredmények alapján azok, akik minden reggel beágyaznak, sokkal elégedettebbek, és egészségesebb döntéseket hoznak.

A magyarázat szerint a kora reggeli ágyazás azt az érzést adja, hogy már elértünk valamit, pedig még el sem kezdődött a nap, ez kihat a nap további részében hozott döntéseinkre is. A rendszeresen beágyazó tesztalanyok közül négyből hárman azt érezték a vizsgálat során, hogy egész nap hatékonyak voltak, és volt értelme az életüknek, ráadásul kétszer elégedettebbek a munkájukkal azokkal szemben akiknél kimarad ez a reggeli házimunka. Utóbbiak esetében csupán 50 százalékuk érezte hatékonynak és elégedettnek magát.

A tanulmány továbbá rávilágít arra, hogy a beágyazás segíthet az egészséges szokások kialakításában. Akik reggelente beágyaznak hajlamosabbak arra, hogy rendszerezzenek, kövessék a terveiket, rutinokat alakítsanak ki, valamint 15 százalékkal nagyobb eséllyel döntenek az egészséges ételek mellett a nap folyamán. Az alvásunk mennyiségére is hatással van a bevetett ágy, akik rendszeresen elvégzik ezt, két óra huszonnégy perccel többet alszanak többet a tanulmány szerint.

Bár csak egy ötperces feladatot jelent, a tanulmány is bizonyítja, több okból is érdemes rendszeresen elvégezni. 

Kapcsolódók

Kimaradt?