Kilenc havas játék a vakáció utolsó napjaira

Nemcsak hógolyózni, hóembert építeni lehet, ha megérkezett a várva várt hó, hanem sokkal izgalmasabb játékokat is ki lehet találni, amivel az egész család jól szórakozhat. Összegyűjtöttünk kilenc olyan havas játékot, amellyel kicsik és nagyok egyaránt kiélvezhetik a téli vakáció utolsó napjait. 

Kesztyű, sapka, sál és lehetőleg vízhatlan ruhát húzzunk fel vagy éppen adjunk a gyerekekre, hogy a téli mókát semmi se akadályozza meg. Ezenkivül szükség lehet néhány egyszerű kellékre, amelyek bizonyára a legtöbb háztartásban megtalálhatók. Legyünk akár a saját kertünkben vagy éppen a város parkjában, játszóterén jól fogunk szórakozni. Jót tesz az egészségnek, ha a friss levegőn mozgunk, ráadásul a gyerekek is elfáradnak, így az altatás is könnyebben megy majd. 

Autódíszítés

Fejleszti a kreativitást, ha a havas autóra mintákat rajzolunk. Csak néhány gyors mozdulat és a családi autókból a rajzfilmből ismert Verdák lesznek. 

Minták a hóban

Nemcsak az autóra és nemcsak az ujjunkkal tudunk mintát rajzolni a hóba, hanem a lábnyomainkkal is. Kedves feliratok, aranyos smile-k vagy éppen kesze-kusza ábrák készülhetnek így. 

Célba dobás

A hóember készítés persze nem maradhat ki. Ha elkészült, az orrként szolgáló sárgarépát ne szúrjuk egyszerűen a hóember fejébe, hanem próbáljuk célba dobással a helyére juttatni. Bizonyára nehezebb feladat lesz, de ezzel vicces pillanatokat szerezhetünk.

Hókép

A célba dobás és a kreativitás találkozik, amikor egy fa törzsét hógolyóval dobáljuk, hogy hóképek készüljenek. 

Százlábú

Ha unjuk már a hóember-építést, készítsünk hóból százlábút. Ha többen építjük, hamar elkészül a látványos hóalkotás. 

Kincskeresés

A kincskeresés a kertben még izgalmasabb. Rejtsünk el a hóba néhány olyan játékot, amelyeknek nem árt a hó (labda, nagyobb műanyagfigurák) és a gyerekek indulhatnak is a kincsvadászatra

Cukrászda

Ha a homokból lehet várat és sütiket készíteni, akkor a hóból is. Elő a kislapátokkal, süti- és tortaformákkal és indulhat a havas cukrászkodás. Ha elkészült egy torta kidíszíthetjük magokkal, zöldségekkel, hogy az állatok is örüljenek neki. 

Színező

A hóba rajzolt mintákat kiszínezhetjük, kidekorálhatjuk. Használhatunk ehhez faágakat, tobozokat, leveleket vagy éppen vízfestéket, akvarellt, ételfestéket. Utóbbit csepegtessük vízbe, majd töltsük egy szórófejes flakonba, csepegtetőbe és kezdődhet is a hószínezés. 

Hulahoppkarika

Ha akad otthon egy hulahoppkarika, jó ha tudjuk, nemcsak bent játszhatunk vele. Nem a hagyományos módon ugyan, de kitűnő játék lehet a hideg időszakban. A havon ugyanis jól lehet gurítani a karikát, a gyerekekkel pedig versenyezhetünk ki tudja minél tovább, hosszabb ideig görgetni. 

 

Kimaradt?