banner_ImRoxvBN_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_3UKEdCdT_webbanner_300x250.gif

Legalább százmillió felhasználó adatait lopták el erről a közösségi oldalról

Adam D’Angelo, a Quora portál igazgatója blogjában tudatta, hogy pénteken észlelték Quora egyik számítógépes rendszere elleni kibertámadást.

A hekkerek hozzáfértek legalább százmillió felhasználó személyes adataihoz, a nevükhöz, az internetes postacímükhöz és a jelszavukhoz. Információkhoz jutottak továbbá a felhasználók Facebook- és Twitter-fiókjaikon tárolt személyes adataihoz, ha szinkronizálva voltak a Quora-fiókjaikkal.

A hekkerek részletes információkhoz jutottak a felhasználók Quora-beli tevékenységéről is, de az anonim kérdéseikhez és válaszaikhoz nem tudtak hozzáférni. D’Angelo úgy fogalmazott, hogy ezek az információk javarészt már nyilvánosak voltak, de a személyes fiókok és adatok feltörése mégis komoly dolognak mondható.

A Quora elleni hekkertámadás az újabb eset az elmúlt években-hónapokban elkövetett a nagyszabású kiberbiztonsági bűncselekmények sorozatában. A múlt héten a Marriott szállodalánc szobafoglalási számítógépes rendszerét támadták meg, mintegy ötszázmillió vendég adataihoz fértek hozzá. Minden idők talán legnagyobb, csaknem hárommilliárd internetes fiókot érintő kibertámadást a Yahoo internetes portál és katalógus ellen követték el 2013-ban.

A Quora az internetezők tudás- és ismeretcseréjét segíti elő. A portál azt írja magáról, hogy olyan hely, ahol a felhasználók érdekes kérdéseket tehetnek fel, és válaszokat kapnak rájuk. A közösségi oldalt 2009-ben alapította a Facebook két munkatársa.

Kapcsolódók

Kimaradt?