Hat tipp, amivel spórolhat a konyhai költségeken

Kövessünk bármilyen étrendet, fogyasszunk egészséges vagy egészségtelen ételeket, legyünk húsevők vagy vegetáriánusok, az étkezésünk bizony sok pénzt kivesz a pénztárcánkból. A konyhai költségekből azonban egy kis odafigyeléssel sokat lefaraghatunk. Ehhez gyűjtöttünk össze hat tippet.

Nem kell nagy ördöngősségekre gondolni, csupán egy kis időt kell rászánnunk és hónap végére több pénz marad a pénztárcánkban.

Gyorséttermek, vendéglők

Ha nem otthon étkezünk, annak bizony megvan az ára. Ha rendszeresen vendéglőben, gyorsétteremben eszünk ne csodálkozzunk, hogy sokat költünk. Még a naponta megvásárolt péksütemény ára is hónap végére magasra rúghat. Ha időnk engedi, főzzünk otthon, így egészségesebben és olcsóbban is étkezünk. 

Menütervezés

Bár a heti menü megtervezésére időt kell szánni, a befektetett energia bőven megtérül, ha nem naponta kell kitalálni mit együnk. Persze ehetünk mindennap melegszendvicset, de hosszú távon nem egészséges és hamar megunjuk. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a menütervezéssel kapcsolatos tippjeinket. 

Bevásárlólista

Egy jó bevásárlólista a spórlás és a gyors bevásárlás kulcsa is egyben. Ha megterveztük, mit fogunk enni ehhez igazítsuk a bevásárlólistánkat. Fontos, hogy ragaszkodjunk a lista tételeihez és ne hagyjuk, hogy más is becsússzon a kosarunkba. 

Az alapszabály

Soha ne menjünk éhesen bevásárolni. Számos kutatás igazolta már, jóval többet vásárolunk, ha korog a gyomrunk.  

Az akciók

Ha spórolni szeretnénk, érdemes figyelni az üzletek akcióit. A reklámújságokból, az internetről tájékozódhatunk az aktuális kedvezményekről. Fontos, hogy ne csábuljunk el: amiért akciós, még nem biztos, hogy szükségünk van rá. Érdemes megnézni a saját márkás termékeket, ezek általában olcsóbbak, de minőségben gyakran felülmúlják a drágább termékeket. 

Kreativitás

Nem kell feltétlenül minden főzéshez bevásárolni. Legyünk kreatívak! Nézzük meg, mi lapul a hűtőnk és a kamránk polcain, és a meglévő alapanyagokból kiindulva készítsünk valami finomat. Mindig a maradékok felhasználásából készülnek a legeredetibb receptek.

Kapcsolódók

Kimaradt?