Visszatért a 2000-es évek legendás telefonmárkája

Korábban bejelentette a Palm, hogy visszatérnek, és be is tartották az ígéretüket.

A Palm a 2000-es években legendás mobilmárkának számított, a PDA-t nekik köszönhetjük, de az erős konkurencia véget vetett ennek. Idén aztán bejelentették, hogy visszatérnek, miután 2015-ben a TCL kínai cég felvásárolta őket.

A Gizmodo ismertetője szerint az egyszerűen The Palmnak nevezett eszköz egy 8.1-es Androidot futtató okostelefon, de nem akármilyen: kis méretű, és nem a nagy márkákat akarja helyettesíteni, hanem inkább azoktól segít elszakadni minket (bár ez meglehetősen cinikus hozzáállás).

Ahhoz tehát, hogy a Palmot használhassuk, muszáj legyen egy másik telefonunk vagy egy előfizetés az amerikai felhasználóknak a Verizon szolgáltatónál. Tulajdonképpen edzéshez, pihenéshez, zenehallgatáshoz készült az eszköz - erről Dennis Miloseski, a Samsung korábbi tervezője beszélt. Az edzést különböző szenzorokkal is segítik.

A készüléket egy 800 mAh-os, tehát meglehetősen pici akkumulátor hajtja, a gyártó szerint 8 órán át - szerintük éppen a használati idő korlátozása miatt (a powerbankek és gyorstöltés korában). A korlátozást egyébkét egy Life Mode funkció is segíti, amely bekapscolva letiltja a netet.

A telefon kijelzője a "régi szép időkre" emlékeztet: 3,3 inches mindössze, és egy Snapdragon 435 processzor van benne a ma még elfogadható 3 GB RAM-mal és 32 GB belső tárhellyel.

A telefon 349 dollár lesz és (egyelőre?) csak a Verizon hálózatán működtethető.

Kapcsolódók

Kimaradt?