Tanácsok egyetemistáknak: 10+1 életmentő eszköz a diákbentlakásban

Egyetemista lettél? Gratulálunk, ma ugyanis kezdetét vette életed egyik legkalandosabb időszaka. Ami az elkövetkező években történik veled, azt fogod majd felidézni pár év múlva egy-egy pohár sör vagy bor mellett „amikor még fiatal voltam" sóhajok közepette. Ha bentlakásba kerültél, most megkönnyítjük az életed. Összeszedtünk tíz plusz egy olyan dolgot, ami életmentő lehet számodra. 

Mind-mind olyan dolgokat gyűjtöttünk össze, amire szükséged lehet a bentlakásban. Ha valami hiányzik, mihamarabb vásárold meg, vagy szólj, hogy a legközelebbi, otthonról küldött csomagba ez is kerüljön bele. 

Saját bögre, tányér és evőeszközök

Talán nem is kell mondani, hogy saját evőeszközökre, tányérra, bögrére szükséged lesz. Apróságok, de a hiányukat, hidd el, az első étkezésnél észre fogod venni.  

Konzervnyitó

Egyetemistaként megváltozik az ember étrendje, hiszen az otthonról küldött étel hamar el tud fogyni, és várhatóan ritkán lesz időd/kedved friss ételt főzni. Az otthoni koszt és az anyu főztje korán kiegészül a különböző félkész ételekkel. Ilyenkor jól jöhetnek a különböző konzervek, amelyekhez nem árt egy jó konzervnyitót is beszerezni. 

Mikrohullámú sütő

Az étkezési szokások megváltozásával a mikró értéke is átértékelődik. Ha nem akarsz szendvicsen élni évekig, szerezz be egy mikrót. Nem csak egy gyors plikkes kávét lehet megcsinálni, vagy az otthonról kapott rántott húst és egyéb ételeket megmelegíteni, hanem mennyei fogásokat is készíthetsz  vele. Érdemes az interneten keresgélni speciális, mikorhullámú sütőben elkészíthető fogások recepjeit. 

Felmosóveder

A bentlakásban hamar rájösz majd, ha nem takarítasz, magától nem lesz rend és tisztaság. Szerezz be, pontosabban a lakótársakkal közösen szerezzetek be mihamarabb egy felmosóvedret felmosóval, ami nemcsak takarításkor, de akár a másnapokon is hasznos lehet. 

"Algocamin"  

Fájhat a fejed, fájhat a fogad, fájhat mindened egyszerre. A fájdalomcsillapítóra bármikor szükséged lehet, ezért mindig legyen nálad. Egy átbulizott éjszaka másnapján aranyat érhet.

Körömvágó

Ha nem jársz rendszeresen műkörmöshöz, aki gondoskodik a kezeid ápoltságáról, szükséged lesz egy körömvágóra, hiszen a köröm nő és néhány hét elteltével zavarni fog a hosszúsága. Higiéniai okokból pedig ilyesmit ugye nem kérünk kölcsön.

Papír zsebkendő

Mindig legyen a zsebedben papír zsebkendő. Nemcsak influenzajárványkor jöhet jól... Nagyon kellemetlen tud lenni, ha éppen utolér a nagy dolog, és rádöbbensz, hogy a  szobában a polcon vagy szekrényben gondosan őrzött WC-papírodnak csak hűlt helyét leled, mert a szobatársaknak is sűrgős volt, és az ő WC-papírjuk már a múlt héten elfogyott. A papír zsebkendőt nehezebb lenyúlni.

Füldugó

Jól akarsz aludni, de a szobatársak még éjjel négy órakor is hálózatban játszanának? Vagy a lakótársad megint felhozta a barátnőjét, és már unod az őszi esti, éjszakai sétákat a parkban? Legyen füldugód és nyugodta(bba)n fogsz aludni. 

Kislámpa

Egy könnyedén hordozható, ágy szélére, könyvre csiptethető lámpa sok konfliktustól tud megkímélni, ha például te éppen még olvasnál, de a lakótársad már aludna. 

Fülhallgató

Ha kicsit elmenekülnél a világ elől, vagy éppen szórakozni akarsz, tedd fel a fülhallgatód, indítsd el a kedvenc zenéd és élvezd. 

+1 Nyitottság és humor

Bármennyire is felkészült legyél, egy bentlakásban mindig adódnak olyan helyzetek, amelyek szétfeszítik a korábbi határaidat. Elkerülhetetlen, hogy olykor összezördüljetek a szobatársakkal, vagy a barátaik barátainak a barátaival, akik éppen a szobában tartózkodnak. Jó, ha bármire, és mindenre is felkészülsz. Ilyenkor nem árt, ha van egy kis humorérzéked, és amikor befeszül a helyzet, nem veszed véresen komolyan a dolgot. 

 

Kimaradt?