Ez a három tulajdonság kell a még jobb szexhez

Lelkiismeretesség, kötelességtudat és előre tervezés. Bizonyára nem ez a három tulajdonság jutna először eszébe, ha arról kérdeznék, mi kell a jó szexuális élethez. Kutatók mégis úgy gondolják, ezekkel a jellemzőkkel kell rendelkezzen az, aki kielégítő szexet akar.

A romantikus filmekben gyakran látni, hogy a pár váratlan találkozásaiból spontán szex alakulhat ki. A filmekben ez lehet, hogy működik, ám a kutatók szerint a betervezett szex sokkal nagyobb örömet okoz. A Journal of Sex Research folyóiratban közölt német tanulmány szerint ugyanis azok az emberek akik lelkiismeretesek, tehát: hatékonyak, célorientáltak, megbízhatók, fegyelmezettek jobb szexuális életet élnek, mint a spontán, könnyed személyiséggel rendelkezők. Szakértők szerint ennek az lehet az oka, hogy a lelkiismeretes emberek teljesebb párkapcsolatban élnek, különös figyelmet fordítanak párjuk igényeire és fontos számukra, hogy jól teljesítsenek az ágyban.

A Ruhr Egyetem pszichológusai közel ezer párt (többségük heteroszexuális) kérdezett ki személyiségjegyeikről és szexuális életük minőségéről. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?