Hatalmas vereséget szenvedett az összeesküvés-elméletek amerikai királya

Több platform is letiltotta Alex Jonest, a hírhedt összeesküvés-elmélet gyártót.

Az Apple, a YouTube, a Facebook és a Spotify is véget vetett annak, hogy Alex Jones szélsőséges összeesküvés-elméletekkel és gyűlölködéssel árasztotta el felületeiket. Egy ilyen történet persze ki másnak kedvezne, mint annak, aki szerint összeesküdtek az igazság kimondása miatt.

Jones számos őrültséget hordott össze az évek során. A 2001. szeptember 11-i terrortámadást természetesen a kormánynak tulajdonította, beszélt az időjárás befolyásolásáról, sátánistákról, akik átveszik a hatalmat az USA fölött, de arról is beszélt, hogy kémiai eszközökkel teszik meleggé az amerikaiakat.

A Reuters megjegyzi: ez a "takarítás" eddig a legnagyobb a techóriások részéről. A Facebook az erőszak dicsőítése miatt vetett véget Jones oldalának, mondván, a transzneműekkel, muszlimokkal és menekültekkel szembeni nyelvezete dehumanizáló volt.

Az Apple és a Google Play nem törölte az Infowars applikációját, a Twitter pedig megtartotta a fiókot, mondván, jelenleg nem szegi meg az előírásokat. Az Apple ugyanakkor törölte a legtöbb podcastet mondván, nem tolerálják a gyűlöletbeszédet, a Spotify minden műsort törölt, a YouTube pedig törölte a konteógyártó csatornáját.

Alex Jones 1999-ben alapította meg az Infowarst és azóta széles körű támogatói kört épített ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?