Vörös jelzésű kánikulariadó lép érvénybe a következő napokban

Szélsőségesen meleg lesz az időjárás az ország nyugati és északnyugati régióiban csütörtökön és pénteken. Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) vörös jelzésű kánikulariadót adott ki Arad, Bihar, Szatmár, Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyére.

Az előrejelzés szerint csütörtökön és pénteken ezekben a megyékben szélsőséges hőmérsékleti értéket mérnek majd. Arad, Bihar és Szatmár megyében 38–39 Celsius-fok körül is alakulhatnak a hőmérsékleti értékek, míg Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyében 36–37 fokra lehet számítani. Éjszaka pedig 20–24 foknál nem lesz hűvösebb.

Fotó: Agerpres

Az ANM kánikulára figyelmeztető másodfokú, azaz narancssárga riasztást is kiadott a Bánságban, Erdélyben és Moldvában. A délutáni órákban a 36–38 Celsius-fokot is mérhetnek, éjszaka pedig 18–22 fok körül alakulhatnak a hőmérsékleti értékek.

Az ország többi részén sárga riasztás lesz érvényben. A hőmérséklet-páratartalom index sok helyen meghaladja majd a kritikus 80 egységet. Körülbelül 33–36 Celsius-fokra lehet számítani, éjszaka pedig 17–20 fok lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?