Vizet, zöldségkonzerveket, tábori felszerelést küld Románia a katasztrófa sújtotta Líbiába

A román légierő további két gépe indult el hétfőn humanitárius segélyszállítmánnyal a líbiai Bengáziba – jelentette be a belügyi katasztrófavédelmi főosztály (DSU).

Az otopeni-i 90-es légi bázisról felszállt repülőgépek a Daniel trópusi vihar által előidézett áradások sújtotta líbiai lakosságnak visznek vizet, zöldségkonzerveket és tábori felszereléseket. A két gép egyenként 8,5 tonna segélyt szállít.

A Románia által ingyenes nemzetközi segítségként küldött segélyszállítmány első részletével szombat reggel szállt fel a légierő egyik gépe.

Fotó: DSU Facebook

A védelmi tárca szombati közleménye szerint az 55 tonna, élelmiszerekből és tábori felszerelésből álló segélyt hat szállítmánnyal juttatják el Líbiába.

Románia az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében siet Líbia segítségére, amelynek partjaira szeptember 10-én csapott le a Daniel trópusi vihar, miután korábban Görögországon, Bulgárián és Törökországon is végigsöpört.

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) Titkárságához tartozó Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA) – amely a vészhelyzetekre való közös válaszadást felügyeli – szerint a vihar által leginkább sújtott líbiai városban, Darna kikötővárosban, közel 11.300 halottról érkezett jelentés – tájékoztatott a DPA.

Az OCHA szerint ugyanakkor 10.100 személyt eltűntnek nyilvánítottak Darnában, az ország keleti felében pedig a becslések szerint további 170 ember vesztette életét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?