Visszalépteti pártja az EP-képviselői jelöltségtől a lánya által is homofóbiával vádolt polgármester-asszonyt

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnöke, Cătălin Drulă felkérte Elena Lasconi Câmpulung Muscel-i polgármestert, hogy lépjen vissza az EP-képviselői jelöltségtől.

Az USR döntésének hátterében az áll, hogy Lasconi egy interjúban azt mondta, igennel szavazott a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alkotmányba iktatásáról szóló néhány évvel ezelőtti referendumon. Nyilatkozata számos ellenvetést váltott ki, mint megírtuk, többek között saját lánya is élesen bírálta.

Fotó: Elena Lasconi Facebook oldala

Drulă egy vasárnapi Facebook-bejegyzésben azt írta, felkérte Lasconit, hogy lépjen vissza az EP-képviselőjelöltségtől, és összehívta a párt vezetőtestületét, hogy hivatalosítsák a döntést. Az USR elnöke reményét fejezte ki, hogy Elena Lasconi megértette, „az elmúlt 24 órában kialakult viták és a nyilvánosságra került személyes helyzete kihat a kampányra és az USR-nek a PSD-PNL-féle monstrummal folytatott harcára".

Az ellenzéki párt elnöke hozzátette, alakulatára nehéz és fontos küzdelem vár 2024-ben. „Ma Romániának nagyobb szüksége van a jobboldali alternatívára és a liberális megoldásokra, mint valaha. (...) A továbbiakban is azon fogunk dolgozni, hogy megépítsük ezt a változást" - tette hozzá Cătălin Drulă.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?