Viorica Dăncilă elhagyta a szociáldemokratákat és felmondott a nemzeti bankban is

Viorica Dăncilă volt miniszterelnök kedden bejelentette, hogy belépett a Nemzet és Emberek Együtt (Naţiune Oameni Împreună - NOI) nevet viselő új pártba. Ugyanakkor felmondott a Román Nemzeti Bankban is, ahol Mugur Isărescu jegybankelnök tanácsadója volt. 

Egy Facebook-bejegyzésben a volt kormányfő azt írta, 26 éven át volt tagja a Szociáldemokrata Pártnak (PSD), most azonban az újrakezdés mellett döntött. „Mától egy új politikai alakulat, a Nemzet és Emberek Együtt tagja vagyok. Egy fiatal pártról van szó, ifjú, de annál értékesebb emberekkel, akik úgy döntöttek, hogy többé nem akarnak a partvonalon állni” – fogalmazott.

Fotó: Agerpres

A PSD-ből való távozását azzal indokolta, hogy már nem találja a helyét az alakulatban, nem „rezonál” a jelenlegi vezetőség döntéseivel. „Nem én árultam el őket, hanem ők árultak el sokakat közülünk, csalódást okoztak nagyon sok bennük bízó románnak” – írta bejegyzésében. Hozzátette, tudatában van annak, hogy a politikába való visszatérését sok bírálat éri majd, de szereti az országát, ezért nem tudja tétlenül szemlélni, hogy nem működnek jól a dolgok.

A G4media hírportálnak Dan Suciu, a Román Nemzeti Bank szóvivője megerősítette, hogy Viorica Dăncilă lemondott tanácsadói tisztségéről, amit Mugur Isărescu jegybankelnök mellett töltött be 2021 májusától.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?