Viharos szélre figyelmeztetnek a meteorológusok az ország nyugati felében

A kép illusztráció | Fotó: Pataky Lehel Zsolt

Fokozott légköri instabilitásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

A sárga kódú jelzés 16 megyére terjed ki és vasárnap reggelig érvényes a Bánságban, a Körösök vidékén, Máramarosban, Erdélyben és a hegyvidéken. Ezekben a régiókban záporokra, zivatarokra kell felkészülni, a hirtelen leeső csapadékmennyiség elérheti a 25-30, néhol a 40-50 litert négyzetméterenként.

Az érintett megyék: Fehér, Krassó-Szörény, Szeben, Arad, Szilágy, Bihar, Hunyad, Szatmár, Beszterce-Naszód, Kolozs, Máramaros, Temes, Mehedinţi, Suceava, Vâlcea, Gorj.

Ugyanakkor sárga jelzésű szélriadó is érvényben van vasárnap estig, ez 17 megyére terjed ki. A meteorológusok szerint szombat éjjel, vasárnap hajnalban felélénkül a szél a Kárpát-kanyarban és a Déli-Kárpátokban, a Bánság déli részén, Olténiában és Munténia délnyugati részén. A szél 55-75 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni az említett régiókban, a széllökések elérhetik a 80-100 km/h-t.

A szélriadó vasárnap estig érvényes és a következő megyékre terjed ki: Fehér, Argeş, Brassó, Buzău, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Hunyad, Mehedinţi, Olt, Prahova, Szeben, Teleorman, Vâlcea és Vrancea.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?