banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Vidékre mennek a mobil oltóegységek, ha a polgármesterek kérik

A mobil oltóegységek a polgármesterek kérésére szállnak ki vidéki településekre – közölte pénteken az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke.

„Oltókocsi” az aradi városháza előtt | Fotó: az aradi önkormányzat sajtóosztályaA bukaresti Romexpo vásárcsarnokban megnyitott oltóközpontnál tartott sajtónyilatkozatában Valeriu Gheorghiţă elmondta, hogy a vidéki települések esetében ismét alkalmazzák azt a korábban bevezetett szabályt, miszerint a mobil oltóegységek kiszállását a helyhatóságoknak kell kérvényezniük a megyei vészhelyzeti bizottságtól. Az utóbbi testület a egészségügyi igazgatóságokkal közösen intézkedik lehetőség szerint egy vagy több oltóegység kiküldéséről.

A katonaorvos elmondta, a települések feladata helyiséget biztosítani az oltási akció lebonyolítására. Szerinte a mobil egységek bevetésével felgyorsítható a vidéki lakosság immunizálása. Gheorghiţă hozzátette, emellett a vidéken élők oltakozhatnak a helyi háziorvosoknál, vagy elutazhatnak a legközelebbi oltóközponthoz is.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?