Veszélyes „szórakozás”: petárdát dobtak az autóba, a sofőr a sürgősségre került

A sürgősségre került egy fiatal lány, miután egy férfi petárdát dobott az autójába. Az áldozat erős fülfájásra panaszkodott, jelentette szerdán Neamț megyei rendőrség.

A Piatra-Neamți kórház sürgősségi osztályának alkalmazottai értesítették a rendőrséget, a nyomozók azonosították az elkövetőt.

Kiderült, hogy a 19 éves áldozat a személygépkocsijában ült egy piatra-neamți bevásárlóközpont parkolójában, a vezetőajtó nyitva volt.Ezt kihasználva egy 48 éves helybéli férfi petárdát dobott az autó utasterébe" – idézi az Agerpres hírügynökség Ramona Ciofu felügyelőt, a Neamț megyei rendőrség szóvivőjét.

Illusztráció: AdobeStock

A rendőrök a férfi ellen testi sértés vagy más erőszakos cselekmény elkövetése miatt bűnvádi eljárást indítottak, és 3000 lejes pénzbírságot szabtak ki rá.

A 126/1995 törvény értelmében a tiltott pirotechnikai eszközök használata három hónaptól egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Nem minősülnek tiltottnak az 1 és P1 kategóriájú pirotechnikai eszközök, különböző csillagszórók és kisebb fáklyák, azonban ezek beszerzése is kizárólag engedéllyel rendelkező eladóktól történhet.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?