Véget ért a Beszterce-Naszód Megyei Magyar Napok

Megújult arculattal jelentkezett a már jól ismert Besztercei Majális új utódja, amelyet idéntől Beszterce-Naszód Megyei Magyar Napok név alatt szervezték meg, a rendezvény elődjétől eltérően nem egynapos, hanem egy nyolc megállós eseménysorozattá nőtte ki magát, naponta ellátogatva a megye különböző településeire.

Fotók: RMDSZ Beszterce

Az eseménysorozat június 4-én vette kezdetét Zselyken, ahol a lakosok és érdeklődők családi programokon vehettek részt: elsajátíthatták az elsősegély alapjait, majd különböző foglalkozásokon, kincskeresésen és vetélkedőkön vehettek részt, többek között megtekinthették a Sugaracska bábcsoport előadását is. A Beszterce-Naszód Megyei Magyar Napok során Magyarnemegyén, Bethlenben, Szentmátéban, Sófalvában, Magyardécsében és Cegőtelkében és Besztercén szerveztek programokat.

A rendezvény utolsó napját a besztercei Schullerwald Parkerdőben szervezték meg, ahol színes programokkal, versenyekkel és meglepetéssel várták a látogatókat. A jelenlévők rengeteg program közül válogathattak, többek között volt kozmetikai műhely, ahol három terméket készíthettek el az érdeklődők, lehetőség volt jurta látogatásra és íjászatra is. Az egész napos gyermeksarokban a játékok és versenyek mellett kézműves műhelyekben próbálhatták ki magukat a gyerekek, többek között a nemezelés, a kosárfonás titkait sajátíthatták el. Az este folyamán a Republic együttes dalaival szórakoztatta a közönséget a KisCipő zenekar, akit először láthatott a közönség a város nagyszínpadán, ezt követően az 50 éve megalakult P.Mobil együttes zárta a Beszerce-Naszód Megyei Magyar Napokat.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?