Vasárnap délután 4,4-es erősségű földrengés volt, Bukarestben is érezték

A Richter-skála szerinti 4,4-es fokozatú földrengést jegyeztek vasárnap délután Vrancea megyében, az földmozgást Bukarestben is érzékelték – közölte a földfizikai intézet.

A 15 óra 43 perckor regisztrált földmozgás 140 kilométer mélyen következett be, 70 kilométerre Brassótól és 101 kilométerre Bákótól. A szombati nap folyamán három földrengés is volt a Vrancea szeizmikus térségben, kettő Buzău megyében (egy 3,7-es és egy 3,3-as fokozatú), és egy Vrancea megyében (3,5-ös fokozatú).

A földrengést követően a Bukaresti és Ilfov Megyei Készenléti Felügyelőség figyelmeztetést tett közzé, hogy utórengésekre is lehet számítani. A katasztrófavédelem az esetleges károk felmérésén dolgozik.  

Idén eddig Romániában összesen 19 földrengés volt, erejük a Richter-skála szerint a 2-es és a 4-es fokozat között váltakozott. Tavaly decemberben 26 földrengést jegyeztek az országban, ezek ereje a 2,1-es és a 4,1-es fokozat között váltakozott.

A legerősebb földmozgást május 26-án regisztrálták tavaly Romániában. Ez 4,7-es fokozatú volt, ennek hatását is lehetett érezni Bukarestben.

(Címlapkép: AdobeStock)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?