Újra egyeztetnek szerdán a választások összevonásáról

Ismét összeülnek szerdán a koalíciós pártok vezetői, hogy a választások egy részének esetleges összevonásáról és a 2024-es választási menetrendről döntsenek. A délután folyamán ugyanakkor a Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos politikai bürója és a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos politikai tanácsa is ülésezik.

Korábban a két kormánypárt vezetői több egyeztetést is tartottak a témában, több forgatókönyvet is megvitattak, de nem jutottak dűlőre, emlékeztet az Agerpres hírügynökség.

Marcel Ciolacu kormányfő, szociáldemokrata pártelnök kedden kijelentette, szerinte az lenne az egyik járható út, ha a PSD és a PNL választási vagy politikai szövetségre lép.Fotó: Románia Kormánya A parlamentben nyilatkozó miniszterelnök újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, azt szeretné, hogy Nicolae Ciucă PNL-elnökkel közösen hozzák meg a Románia jövője és stabilitása szempontjából legjobb döntést. Kijelentette, a vita nem a tisztségek körül folyik, hanem a két párt programját kell összhangba hozni, hogy felül tudjanak kerekedni az országban megjelent szélsőséges irányzatokon. „Egyik megoldás egy választási vagy politikai szövetség lenne, amely biztosíthatja Románia stabilitását” – fogalmazott.

Hozzátette, az egyeztetések eredményét szerdán hozzák nyilvánosságra. Ciolacu úgy vélekedett, nagyon kevéssé valószínű, hogy a parlamenti és az államelnök-választásokat összevonnák.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?