Tordaszentlászlóra is kimennek majd a kolozsvári buszok

Tordaszentlászló irányába is bővül a kolozsvári tömegközlekedés és új bicikliutat alakítanak ki a kincses városban, többek között erről döntött csütörtöki ülésén Kolozsvár önkormányzata.

Ezentúl Tordaszentlászló is a Kolozsvári Metropolisz Közszállítási Övezethez (AMTPC) tartozik, ami hosszú távon lehetővé teszi a kolozsvári közszállítás bevezetését, tájékoztat Oláh Emese kabinetje közleményben.

„Az RMDSZ városi frakciója több körben igényelte a metropolisz övezet tömegközlekedésének bővítését. Sikerült elérni azt, amit az áprilisi tanácsülésen is szóvá tettünk: új buszjárat indul Kolozsvár – Tordaszentlászló között" – nyilatkozott Oláh Emese, Kolozsvár RMDSZ-es alpolgármestere.

Fotó forrása: Emil Boc Facebook-oldala

„A Kolozsvári Közszállítási Vállalat járatai nagyon megkönnyítik a községben élők mindennapjait. Jelenleg nagyon szegényes az órarend, ritkán vannak buszok, ezért nehéz tömegközlekedéssel bejutni a városba. Kolozsvárra legtöbb esetben dolgozni vagy iskolába járnak a községből, mivel nincs megfelelő buszjárat, ezért legtöbben személygépkocsikkal ingáznak, viszont amellett, hogy az üzemanyagárak elég magasak, a torlódások és a parkolási lehetőségek hiánya is kihívást jelentenek. Biztosak vagyunk abban, hogy többen választják a tömegközlekedést, hisz ez költség- és időhatékonyabb is lesz” – tette hozzá Gyurka Izabella, Tordaszentlászló község RMDSZ-es alpolgármestere.

Új bicikliutat alakítanak ki

Újabb alternatív közlekedési útvonal kialakítását is megszavazták.A Tordai út (Calea Turzii) és a Csillagvizsgáló (str. Observatorului) közötti szakaszon is lehet majd kerékpározni.

Fotó: Pixabay

„ A zöld és otthonos Kolozsvárhoz az is hozzátartozik, hogy alternatív közlekedési eszközöket biztosítsunk a lakosok számára, a város minden részén. (...) Szükség van az összefüggő bicikliút-hálózatra, amely a lakónegyedeket összeköti a belvárossal. Ezeknek a sávoknak a kialakítása révén is bátorítani szeretnénk az embereket arra, hogy alternatív, környezetbarát eszközökkel közlekedjenek, az autót pedig csak akkor használják, ha hosszabb útra mennek és elhagyják a várost " – nyilatkozta Rácz Béla-Gergely, RMDSZ-es helyi tanácsos,a ki abban bízik az új bicikliutat nemcsak a kolozsváriak, hanem a turisták és a sportolók is használják.

A kerékpárút hossza 3,5 kilométer hosszúságú lesz és a munkálatok 18 hónapig tartanak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?