Több mint 9 millió lej értékben büntettek a járványügyi korlátozások áthágása miatt

A koronavírus terjedésének megfékezését célzó óvintézkedések áthágása miatt március 19. és 25. között közel 45 ezer bírságot szabtak ki a hatóságok 9 067 000 lej értékben

A belügyminisztérium pénteken kiadott közleménye szerint a legtöbb bírságot a védőmaszk hiánya miatt, a nyilvános vagy magánrendezvények szervezése és azokon való részvétel, a személyek szállítására vagy a munkahelyi program megszervezésére vonatkozó előírások, és az éjszakai kijárási tilalom megszegése miatt rótták ki a rendőrök.

Az említett időszakban ugyanakkor 23 esetben állapított meg a rendőrség bűncselekményt a betegségek leküzdésére irányuló erőfeszítések meghiúsítása miatt.

A hatóságok több mint 34 ezer céget, közel 27 ezer vendéglőt, gyorsétkezdét, teraszt és több mint 610 ezer személyt ellenőriztek.

A szaktárca közleménye szerint napi szinten megközelítőleg 17 500 rendőr, csendőr, határrendész, tűzoltó valamint az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság, a fogyasztóvédelem, az egészségügyi, a munkaügyi és a közlekedési minisztérium illetve a helyi hatóságok képviselői végeztek országszerte ellenőrzéseket.

(Címlapkép: Arad Megyei Rendőrség)

Kapcsolódók

Kimaradt?