Több mint 2200 kisdiákot várnak előkészítő osztályba Háromszéken

Kovászna megyében 2246 előkészítő osztályos diákot várnak iskolába ősztől. A tanfelügyelőség adatai szerint 1465 gyereknek van hely magyar- és 781 gyereknek román tannyelvű, hagyományos, alternatív, művészeti vagy speciális osztályokban.

A szülők április 11-től kezdődően kötelesek beíratni iskolába azokat a gyerekeket, akik augusztus 31-ig betöltik a hatodik életévüket. Azok a gyerekek esetében, akik szeptember és december között töltik be a 6 évet, jártak óvodába és fejlettségi szintjük megengedi, be lehet íratni előkészítőbe, ha pedig a gyerek nem járt óvodába, akkor a szülők a Megyei Nevelési Erőforrás- és Tanácsadó Központnál kérhetik a fejlettségi szint felmérését, hívja fel a figyelmet a háromszéki tanfelügyelőség.

Fotó: Adobe Stock

A következő tanévben 1465 helyet hirdettek meg magyar tannyelvű hagyományos, művészeti, Step by step, Waldorf és speciális osztályokban. Emellett 781 előkészítőst várnak román tannyelvű hagyományos, alternatív, művészeti vagy speciális osztályokba.

Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen vannak kijelölve iskolakörzetek, illetve 76 kis, vidéki iskolában a gyerekhiány miatt előre láthatóan közel 400 kisdiák összevont osztályban kezdi az előkészítő osztályt.

A háromszéki tanfelügyelőség felhívja a figyelmet, hogy az iratkozást lebonyolító informatikai program nem engedélyezi, hogy egy gyereket több iskolába is be lehessen íratni. A beiratkozási kéréseket a szülő online is letöltheti a Kovászna megyei tanfelügyelőség internetes oldaláról és május 14-ig elküldheti azt e-mailen vagy postán, illetve személyesen leteheti annak az iskolának a titkárságára, ahová szeretné beíratni a gyermekét.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?