Tizenkét személy próbált átjutni a határon egy kamion rakterébe rejtőzve

Tizenkét indiai, afganisztáni és pakisztáni személyt találtak a határrendészek egy kamion rakterébe rejtőzve.

A temesvári határrendészetet maga a kamionsofőr értesítette az 112-es számon arról, hogy az A1-es autópálya egyik parkolóhelyén leparkolt jármű rakterében tizenkét elrejtőzött személyre bukkant.

Fotó: politiadefrontiera.ro

A helyszínre érkező határőrök megállapították, hogy Indiából, Afganisztánból és Pakisztánból származó emberekről van szó, akik ily módon próbáltak átjutni a határon. A legtöbben már korábban menedékjogot kértek a román államtól.

A potyautasokat a menedékkérők regionális központjába szállították, ahol szállást kapnak, és nyilvántartásba veszik őket.

A keddre virradó éjszakán huszonhét illegális bevándorlót tartóztattak fel a határrendészek, kamionokba rejtőzve próbáltak meg átjutni a román–magyar határon.

Egy bútorokat szállító kamionban összesen 16, bangladesi, indiai, pakisztáni, palesztin és eritreai állampolgárra bukkantak a határrendészek a Nagylak II-es autópálya-átkelőnél. Az Olaszországba tartó járművet egy 29 éves román férfi vezette.

Nem sokkal később, ugyanannál a határátkelőnél 11, Törökországból és Indiából származó bevándorlót találtak a határrendészek egy Németországba tartó, raklapokat szállító teherautóban. Ezt a járművet is román sofőr vezette. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?