Tízből egy hazai lakosnak nem futja internetre

Románia lakosai közül minden tizedik nem engedheti meg magának az internet-előfizetést, e tekintetben a legrosszabbul állunk az Európai Unióban.

 

Az Eurostat kedden közzétett adatai szerint az Unió lakosságának mintegy 2,4 százaléka nem tudott előfizetni az internetkapcsolatra 2022-ben, a szegénységi kockázatnak kitettek körében ez az arány még magasabb, eléri a 7,6 százalékot.
A tagállamok közül tavaly Romániában és Bulgáriában a lakosság 9,1, illetve 8,1 százalékának nem jutott pénze internetkapcsolatra, míg Finnországban és Luxemburgban a teljes lakosság mindössze 0,3, illetve 0,4 százaléka szembesült hasonló problémával.

Fotó: Pexels
A teljes népesség és a szegénységi kockázatnak kitett népesség közötti különbség az internetkapcsolat megfizethetőségét illetően is érzékelhetó volt 2022-ben tagállamokban. A legnagyobb arányban Romániában (25%), ezt követően Bulgáriában (20,5%) és Magyarországon (16,5%) voltak azok a szegénységi kockázatnak kitettek, akik nem engedhették meg maguknak az internet-előfietést.

A skála másik végén a legalacsonyabb arányt Dániában és Finnországban (egyaránt 1%), majd Cipruson és Luxemburgban (egyaránt 1,5%) mérték.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?