Tisztújító közgyűlést tart a REPER – Az AUR eltávolítja Romániát az EU-tól

Tisztújító közgyűlést tart szombaton a Megújítjuk Románia Európai Projektjét (REPER) párt a parlament palotájában. A közgyűlésen, amelyen több mint 500 párttag vesz részt, megválasztják a párt társelnökeit és az országos bizottság tagjait.

Dragoş Pîslaru, a párt társelnöke azt mondta a közgyűlésen, hogy a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) és „a szélsőségesség gyűlöletkeltő programja” eltávolítja Romániát az Európai Uniótól. Kifejtette, a napjainkban érzékelhető félelem, bizonytalanság, a drágulások kedveznek a szélsőséges, nacionalista szólamoknak, amelyekkel szemben meg kell védeni Románia Európa-pártiságát. Pîslaru szerint az AUR-t többé nem lehet figyelmen kívül hagyni, mert „ha hagyjuk, hogy továbbra is azt tegyenek, amit akarnak, ki fognak vinni minket az Európai Unióból. Ezt már láttuk Nagy-Britannia esetében is” – mondta.

Fotó: Agerpres

A REPER társelnöke a kormánykoalíciót is bírálta, azt állítva, hogy az csak „politikai klienskörének kiszolgálásával törődik”, és „csődbe viszi az országot”.

Pîslaru ugyanakkor nehezményezte, hogy az ellenzék – amely demokrata és Európa-párti – nem egységes. „Felnőtt viselkedésre van szükségünk, meg kell szabadulnunk hiúságainktól” - mondta a párt társelnöke, hozzátéve, a REPER nyitott az olyan partnerek felé, akikkel együtt tud dolgozni. „Részünkről ami történt, az a múlthoz tartozik” – fogalmazott Pîslaru.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?