Tengeralattjárók és aknászhajók beszerzését tervezi a védelmi minisztérium

Tengeralattjárók és aknászhajók beszerzéséhez, illetve rakétahordozó hadihajók korszerűsítéséhez kérte a védelmi minisztérium a parlament előzetes jóváhagyását. A szenátus és a képviselőház együttes házbizottsága szerdán közölte, hogy tudomásul vette a kérést.

A védelmi minisztérium szerint az előzetes jóváhagyásra beterjesztett eszközbeszerzési programok célja a hadsereg 2040-ig tervezett korszerűsítése. A programok biztosítják bizonyos haderőkategóriák ellátását katonai eszközökkel és fegyverekkel, és hozzájárulnak olyan rugalmas, megnövelt tűzerejű és helyzetfelismerő-képességű katonai struktúrák kiépítéséhez, amelyek felszereltsége biztosítja a túlélésüket a hadszíntereken – olvasható az indoklásban.A kép illusztráció | Fotó: Agerpres

Az első program keretében aknászhajókkal, a második program keretében tengeralattjárókkal látják el a román haditengerészeti erőket; a harmadik program célja a fő harcászati rendszerek és műveleti képességek korszerűsítése, valamint a román haditengerészeti erők rakétahajói és más NATO-tagállamok harci eszközei közötti magas fokú együttműködés biztosítása.

A beszerzések jóváhagyásáról a parlament két házának együttes plénuma dönt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?