„Te tetű!” – gyalázta és majdnem megverte képviselőtársát Dan Tănasă

Szokatlan jelenetek zajlódtak le szerda délután a parlamentben: majdnem verekedéssé fajult Dan Tănasă vitája egy kormánypárti politikussal. Az incidensről videofelvétel készült.

A magyar nemzeti jelképek használata ellen perek sorozatát elindító Dan Tănasă, aki a Románok Egyesüléséért (AUR) színeiben jutott mandátumhoz, a plénum ülése után keveredett vitába a parlament folyosóin az USR-PLUS két politikusával. A vita hevében az AUR képviselője egyiküket, Silviu Deheleant fenyegetően megközelítette és gyalázni kezdte.

„Mi van, te tetű! Nem értem, még te fenyegetsz engem? Tűnj el innen, hallod, mit mondok? Tűnj el innen. Azt parancsolom, hogy tűnj el a szemem elől, nem hallasz? Ne rontsd itt a levegőt!” – kiabálta képviselőtársának Dan Tănasă, de a szitkozódásból kijutott az USR-PLUS másik politikusának, Ionuț Moșteanunak is.

Pofon végül nem csattant el, a két kormánypárti képviselő jobbnak látta magára hagyni Dan Tănasát. A vita állítólag abból pattant ki, hogy egyikük az AUR-t a román politika balesetének nevezte.

Kapcsolódók

Kimaradt?