banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Tanügyminiszter: lennebb kell engedni a mércét az idei vizsgákon

Sorin Cîmpeanu tanügyminiszter csütörtök este a Digi 24 műsorában úgy nyilatkozott, hogy az idei vizsgákon az elvárásokat hozzá kell igazítani a tanév rendkívüli voltához, és a mércét „intelligens módon lennebb kell engedni”, mert a diákok nem kérhetők számon úgy, mintha az oktatásban nem lett volna semmiféle változás a pandémia alatt.

„A vizsga elvárásai az idei év sajátosságaihoz igazodnak. Ha nem ismerjük el, hogy ez az év más volt, mint a többi, az azt jelenti, hogy tagadjuk a valóságot” – fogalmazott a tanügyminiszter, hozzátéve, hogy a vizsgák fizikai jelenléttel fognak zajlani, de „intelligens módon lennebb kell engedni a mércét”.

Hozzátette, a vizsgán számonkérhető anyagot szakértők állították össze oly módon, hogy ne egy bizonyos időszakban (néhány hónap alatt) átadott ismeretanyagra koncentráljanak, és eltekintenek a kevésbé fontosnak minősített ismeretektől.

Sorin Cîmpeanu egyúttal arról is kifejtette véleményét, hogy a vizsgákat járványtól függetlenül is rugalmasabbá kellene tenni, hogy a számonkért anyag idomuljon a tanuló későbbi tanulmányaival kapcsolatos terveihez, annak érdekében, hogy maximálisan tudjon összpontosítani az egyetemi felvételihez szükséges tantárgyakra. „Ezen dolgozunk jelenleg” – tette hozzá a tanügyminiszter.

(Címlapi illusztráció forrása: Agerpres)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?