FRISSÍTVE - Borboly Csaba és Tánczos Barna is üzent a csíki csata után

Megköszönte a támogatást az RMDSZ csíki területi szervezetének elnökségéért folytatott megméretés vesztese, Tánczos Barna. A csütörtöki voksoláson Borboly Csaba újrázni tudott, szűk többséggel megnyerte a választást.  FRISSÍTÉS: az újraválasztott elnök közölte: megerősödve folytatja a munkát.     

Köszönöm a támogatást azoknak, akik nyíltan vállalták, úgy gondolják, én vagyok a megfelelő személy a csíki területi szervezet élére, és azoknak is, akik, habár nem vállalták nyíltan, de támogattak a szavazataikkal. Az a szavazatszám, amely mellettem szólt az este, azt bizonyítja, hogy sokan vagyunk” - írta Facebook bejegyzésében Tánczos Barna. A volt környezetvédelmi miniszter szerint „a változást most a váltás nélkül kell elérjük”. Mint fogalmazott, ez nehezebb lesz, de tudja, hogy a csíki területi szervezetet meg lehet úgy is újítani, hogy nem következett be a váltás”. A politikus mindenkinek - aki őt támogatta, és annak is, aki nem - jó munkát, kitartást kívánt.

Ahogy az este a beszédemben mondtam, nekem a legfontosabb az RMDSZ, az a csapat, amely 30 éve végzi a közösségi munkát, amelynek köszönhetően az erdélyi magyarság erős tud maradni. Dolgozni fogok, közösségi munkát fogok végezni továbbra is ott, ahol a leghatékonyabb tudok lenni ebben a csapatban” - írta Tánczos. 

Kézfogás a megméretés után Fotó: Borboly Csaba Facebook oldala

Az újraválasztott Borboly Csaba is a közösségi oldalon reagált a történtekre. Megerősödve folytatom a munkát az RMDSZ Csík Területi Szervezetének elnökeként. A következő időszakban is végeznünk kell a dolgunkat: teljes felelősségünkkel képviselni Csík-térség egészét. Sok a munka a jövőre nézve, ezt csak csapatmunkával, együttes erővel tudjuk végezni. Az elmúlt hét eseményei, találkozásai és beszélgetései nagyon sok tanulsággal szolgáltak. Igyekszem építkezni ezekből és javítani, változtatni ott, ahol erre szükség van. Köszönöm a megfogalmazott kritikákat! Azt gondolom, hogy építő kritikát az ember azok felé fogalmaz meg, aki irányába elvárásai vannak és hisz abban, hogy ezeknek eleget is tud tenni. A csapat az EGY kell legyen! Bízom benne, hogy a most meggyengült kötést újra erőssé tudjuk tenni. Ez munka lesz, hogy megerősítsük a szervezetet, ebben számítok mindenki segítségére" - írta Borboly. Hozzátette: a csíki emberek erőteljes bevonásával fogják alakítani a helyi politikát, hogy az eddigi elért sikereket meg tudják tartani. 

Mint arról beszámoltunk, Borboly Csaba maradt az RMDSZ csíki területi szervezetének elnöke a csütörtökön tartott küldöttgyűlésen. A tisztújító küldöttgyűlésen 130 tagból 128 volt jelen, 126-an adtak le érvényes szavazatot, Borboly Csaba pedig 4 szavazattal kapott többet, mint Tánczos Barna. Borboly Csabára 65-en, míg Tánczos Barnára 61-en szavaztak. Az exminiszter korábban azt mondta, nem ért egyet az eddigi külön-utas politizálással, ezért pályázza meg az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöki tisztét. Évek óta nem volt arra példa, hogy Borboly Csabának kihívója legyen a tisztségért. A csütörtöki küldöttgyűlésen titkos szavazással döntöttek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

 

 

 

 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_yPcbUIdB_300x250-maszol-HF23_3mb.gif
banner_vtAivxH1_web-banner-HF23.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?