Szerencsétlenkedő betörők: nem tudták feltörni a széfet, ezért beérték az apróval 

Több mint 200 ezer lejt akartak ellopni a tolvajok egy Szilágy megyei községházából, de nem sikerült feltörniük a széfet. Végül a teára és kávéra gyűjtött aprópénzzel távoztak.

A tolvajok rájöttek, hogy a Szilágy megyei Nagyilonda polgármesteri hivatal széfjében több mint 200 000 lejt tartogatnak, abból fizetik a fűtéstámogatást, írja a salajulliber.ro. Csütörtök este behatoltak a községházára a hátsó  ajtón. Az erős széfet azonban nem tudták feltörni, így végül elvitték azt a néhány lejt, amit az intézményben dolgozók gyűjtöttek össze kávéra és teára.

Fotó: Pexels
A rendőrség közölte, hogy jelenleg is nyomoznak az elkövetők azonosítása érdekében, ebben segítik őket a községházán felszerelt kamerák felvételei.
Nagyilonda polgármestere, Dănuț Pop elmondta, hogy a pénz amúgy is be volt biztosítva, de szerencsére a községháza széfje túl erős ahhoz, hogy a tolvajok feltörjék. Megjegyezte azt is, hogy a széf nem olyan, mint a filmekben, hanem masszív darab, csak különleges helyzetekben lehet hozzáférni a pénzhez.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?