Személyautóval ütközött és felborult egy kamion Csíkszeredában

Figyelmetlenül próbált sávot váltani, nekiütközött az előtte haladó személyautónak, majd felborult egy kamion Csíkszereda brassói kijáratánál. A kamion sofőrjét kórházba szállították, az autót vezető fiatal nő sérülések nélkül megúszta a balesetet.

Felborult kamionhoz riasztották a műszaki mentőegységeket és a metőszolgálatot csütörtökön délben. A Csíkszereda irányából Csíkszentkirály felé haladó teherautó a szemtanúk elmondása szerint figyelmetlenül próbált a belső sávból a külsőbe áttérni és nekiütközött az ott szabályosan közlekedő személyautónak. A műszaki mentés és helyszínelés ideje alatt a forgalmat az ellentétes sávokra terelték, az érintett sávokat részlegesen lezárták.A szerző felvételei

A Maszol érdeklődésére a személyautót vezető fiatal nő elmondta: nagy kocsisor alakult ki Csíkszereda brassói kijáratánál. Ezt észlelve a külső sávba húzódott, hogy utat engedjen a feltorlódott forgalomnak, majd a mögötte haladó kamion is ugyanígy tett, ám nem volt elég körültekintő és nekiütközött a személyautónak, majd nekinyomta a szalagkorlátnak.

A teherautó sofőrje észlelvén a bajt, elrántotta a kormányt, a jármű pedig felborult. A kamion vezetője a gépjárműbe szorult, őt a műszaki mentőegység szakemberei szabadították ki, majd a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba szállították kivizsgálásra.

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője a Maszol érdeklődésére elmondta: 62 éves férfi vezette a teherautót, aki koponyasérülést szenvedett, a jobb szeme körül pedig vérömleny keletkezett, állapota nem súlyos. A vétlen autó sofőrje sérülés nélkül úszta meg a balesetet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?