Százak tüntettek Szatmárnémetiben a 15 éves lány halála miatt

Több százan tüntettek csütörtökön este Szatmárnémetiben a megyei sürgősségi kórház épülete előtt egy 15 éves lány egy héttel korábbi hirtelen halála miatt.

Az emberek a kórház sürgősségi részlegének bejárata előtti parkban gyűltek össze, ahol gyertyákat és virágokat helyeztek el az elhunyt arcképe előtt. Utána eltorlaszolták a kórházhoz vezető utat és igazságtételt követeltek. „Ki a gyilkosokkal a kórházakból!” – skandálták, és a lányt ellátó orvos lemondását követelték.

Fotó: Satu Mare Non Stop/Facebook

A 15 éves lány január 18-án légzési nehézségekkel jelentkezett a szatmárnémeti megyei kórház sürgősségi osztályán, de vizsgálat közben kétszer is leállt a szíve. Második alkalommal már nem tudták újjáéleszteni az orvosok.

Szülei nem akarják elfogadni a történteket, azt állítva, hogy lányuk „saját lábán” érkezett a kórházba, és orvosi műhibára gyanakszanak. Az állítják, hogy az ügyeletes orvos csúnyán beszélt a tinédzserrel és túlsúlyosnak nevezte. Az orvost 2016-ban már felfüggesztették állásából, de a bíróság a javára döntött, így újra alkalmazták.

Mint arról beszámoltunk, a Szatmár megyei rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, mint fogalmaztak, a lány „gyanús körülmények között” bekövetkezett halálának körülményeit vizsgálják.

Ugyanakkor a kórház vezetősége is belső vizsgálatba kezdett. Az egészségügyi intézmény vezetősége szerdai sajtóközleményében együttérzését fejezte ki a múlt szerdán elhunyt gyermek családjának. Azt írták, minden szükséges lépést megtettek, hogy különálló bizottságok orvosi jogi, szakmai és etikai szempontból is megvizsgálják az esetet. Emellett az Orvosi Kamara is vizsgálja az ügyet. Amint a vizsgálatok lezárulnak, meghozzák a vonatkozó törvények által előírt intézkedéseket – tették hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg