Szabályszerűen közlekedő fiatal lányokat gázolt el egy autó egy kolozsvári lakónegyedben

Két fiatal lány került a sürgősségire, miután a kolozsvári Békás negyedben (Bună Ziua) egy szabálytalanul hajtó sofőr elgázolta őket.

Egy 15 és egy 16 éves lány a zebrán, zöld lámpánál akart átmenni az úttesten, de egy száguldó sofőr áthajtott a pirosan, és elgázolta őket. A helyszínre mentők érkeztek, az áldozatokat kórházba szállították.

Eddigi információk szerint az autót egy 37 éves férfi vezette, a rendőrök megszondáztatták, de mint kiderült, alkoholt nem fogyasztott.

A baleset egyik áldozata egy Facebook-csoportban számolt be a gázolást követő pillanatokról. A lány egyrészt megköszönte azoknak a járókelőknek, akik azonnal segíteni igyekeztek nekik, a közelben lévő áruház és gyógyszertár alkalmazottai is kiszaladtak hozzájuk.

Ám keserű szájízzel vette tudomásul, hogy egyesek viszont azonnal előkapták a mobiltelefonjaikat, és filmezni, fotózni kezdtek. „Ahelyett, hogy elmondjanak értünk egy imát, vagy adjanak hálát azért, hogy nem ők vagy gyermeik vannak a mi helyünkben, vagy egyszerűen foglalkozzanak a saját dolgukkal...” – számolt be az egyik áldozat a közösségi médiában.

A gázolás pillanatát térfigyelő kamera rögzítette, a felvételt csak erős idegzetűeknek ajánljuk. 

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?