Sebesült ukrán állampolgár kért segítséget a Máramarosi-havasokból

Valószínűleg sebesült ukrán állampolgár mentésén dolgoznak a máramarosi hegyimentők szombat hajnal óta. A Máramarosi-havasokban, a Pop Ivan-csúcs közelében, 1900 méteres tengerszint feletti magasságban tévedt el az ukrán állampolgár, akit a hegyimentők és a határrendészet munkatársai keresnek - jelentette be szombaton Dan Benga, a Máramaros Megyei Hegyimentő Szolgálat igazgatója.

Illusztráció | Fotó forrása: az Országos Hegyimentő Szolgálat Diszpécserszolgálatának Facebook-oldala

„Folyamatban van a máramarosi hegyimentők akciója a Máramarosi-havasokban, a Pop Ivan csúcs környékén egy ukrán állampolgár felkutatása, elsősegélynyújtás és mentés érdekében (...) Az ukrán állampolgár telefonszámát nem tudjuk. A 112-es segélyhívó számot egy másik személy hívta, akit viszont egy rejtett számon hívott az ukrán, aki azt mondta, hogy megsérült és életveszélyben van, és olyan koordinátákat adott meg, amelyeket nem lehet megerősíteni. A hegyimentők egy csapata ma hajnalban, 3.00 óra körül indult a területre, hogy megtalálják az ukrán állampolgárt” – nyilatkozta Dan Benga.

Elmondása szerint, tekintettel a hegyvidéki területen történt legutóbbi beavatkozásokra, az evakuálást nehéz időjárási körülmények között fogják végrehajtani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?